انواع ورق استیل | کاربرد ورق استیل

انواع ورق استیل و کاربرد آن

ورق استیل (Stainless Steel) یا استنلس استیل که به آن ها ورق های ضد زنگ یا زنگ نزن هم گفته می شود. از نوعی فولاد آلیاژی ساخته شده اند که در مقابل زنگ زدگی و خوردگی مقاومت بالایی دارند. ورق استیل یکی از انواع ورق فولادی است که ماده اولیه آن آهن است و با افزودن و ترکیب برخی عناصر دیگر خواص و کاربرد آن تغییر می کند و به ورق فولادی تبدیل می شود.

ورق استیل حاوی حداقل ۱۲ درصد کروم است. کروم خود فلزی مقاوم به زنگ زدگی ست و ترکیب آن با فولاد باعث می شود تا فولاد نیز در برابر خوردگی مقاوم شود. علاوه بر خاصیت ضد زنگ بودن، ورق های استیل از درخشندگی و زیبایی ظاهری نیز برخوردار هستند که کاربرد آن ها را در ساخت المان های معماری یا وسایل خانگی بسیار متداول کرده است.

انواع ورق استیل
محصولات مرتبط : ورق استیل 304

ورق استیل یا استنلس استیل به دلیل آلیاژ خاص خود دارای خواص مکانیکی متفاوتی نسبت به فولاد است. که عناصر تشکیل دهنده آن شامل کربن، کروم، نیکل و آهن می باشد. تفاوت اصلی بین آهن و استیل در میزان کربن آنها می باشد. کربن موجود در فلز استیل از 0.30% الی 1.75% متغییر می باشد. آنچه که باعث افزایش مقاومت فلز استیل در برابر خوردگی میشود میزان عنصر کروم آن است که این عنصر خاصیت ضد زنگ بودن را به این محصول میدهد.

ویژگی های ورق استیل

ورق استیل علاوه بر ضد زنگ بودن دارای ویژگی های دیگری نظیر بازیافت پذیر بودن، استحکام در برابر خوردگی، طول عمر زیاد، مقاومت در برابر حرارت می باشد.

قیمت ورق استیل به دلیل وجود فلزات گران قیمت مانند نیکل و کروم در آن نسبت به قیمت ورق فولادی معمولی بالاتر است.

محصولات مرتبط : ورق استیل 309

کاربرد ورق استیل

ورق استیل به دلیل ظاهر زیبا، مقاومت حرارتی بالا، خاصیت ضد زنگ، مقاومت در برابر خوردگی بالا، عمر طولانی و مفید، قابلیت جوش و بازیافت ورق فولادی که مهمترین ویژگی ورق فولادی است، کاربردهای فراوانی دارد. به تعدادی از آنها همچون ساختمان سازی، تولید ماشین آلات، ساخت لوازم خانگی، تولید کاغذ، ساخت لوازم خانگی و غیره می توان اشاره کرد.

انواع ورق استیل

ورق ها بر اساس استاندارد ASTM آمریکا تولید می شوند. بسته به نوع عناصر آلیاژ فولاد، ورق های فولادی دارای خواص مکانیکی و شکل پذیری متفاوتی خواهند بود. هر چه میزان کربن بیشتر باشد، فولاد سخت‌تر است. این ورق ها بر اساس آلیاژها تقسیم می شوند که عبارتند از:

  • ورق سری 200
  • ورق سری 300
  • ورق سری 400
  • ورق سری 500
  • ورق سری 600

در ادامه به بررسی ورق های سری 300و 400 می پردازیم.

ورق استیل سری 300

متداول ترین فولاد ضد زنگ فولاد سری 300 است که دارای گریدهای مختلفی می باشد که ورق 304 جز پرمصرف ترین می باشد. این فولاد دارای خواصی مانند مقاومت در برابر خوردگی، جوش پذیری، انعطاف پذیری، غیر مغناطیس بودن است.

ورق 301: یکی از ویژگی های این ورق انعطاف پذیری بالاست که باعث فرم دهی خوب آن می شود و علاوه بر آن ویژگی های دیگری مانند مقاومت سایشی بسیار بالا و جوش پذیری دارد.

ورق 302: دارای ویژگی هایی مانند مقاومت بسیار بالا در برابر خوردگی می باشد.

ورق 303: این نوع ورق به دلیل وجود گوگرد و فسفر از شکل پذیری بسیار بالایی برخوردار است.

ورق 304: این نوع یکی از پرکاربردترین و متداول ترین انواع ورق استیل است که از فولاد ضد زنگ تولید می شود.

ورق 309: این نوع ورق دارای خاصیت مقاومت حرارتی بالایی است که نسبت به نوع 304 بسیار بهتر است.

ورق 316: دومین ورق پرکاربرد در صنعت پس از ورق 304، ورق فولادی 316 می باشد. این ورق از مقاومت بسیار بالایی در برابر خوردگی برخوردار بوده و همچنین قابلیت تحمل دمای بالای 2000 درجه را دارد، که باعث می شود بهترین انتخاب برای صنایع دریایی، ساعت سازی و دودکش ها باشد.

محصولات مرتبط : ورق استیل 430

ورق استیل سری 400

در ورق های فولادی سری 400 کروم و مولیبدن عناصر اصلی این آلیاژ محسوب می شوند. فولاد سری 400 عمدتاً در زندگی روزمره و لوازم کوچک استفاده می شود.

ورق 405: این گرید مخصوص جوشکاری است.

ورق 408: دارای مقاومت حرارتی بالا و مقاومت خوردگی ضعیف است.

ورق 409: کاربرد این ورق در صنعت خودروسازی برای اگزوز خودروها است.

ورق 410: مقاومت بالایی در برابر سایش و خوردگی دارد.

ورق 416: این ورق دارای درصد بالایی از گوگرد است، بنابراین قابلیت ماشینکاری و چکش خواری بالایی دارد.

ورق 420: در ساخت کارد و چنگال استفاده می شود.

ورق 430: خاصیت شکل پذیری بسیار خوبی دارد و به همین دلیل در ساخت وسایل تزئینی استفاده می شود.

ورق 440: به دلیل داشتن کربن بالا در برابر زنگ زدگی مقاومت بسیار خوبی دارد و در لوازم خانگی استفاده می شود

محصولات مرتبط : ورق استیل 420

تفاوت ورق استیل با دیگر ورقها

تفاوت اصلی در وجود عناصر کروم و نیکل در ترکیب آلیاژ آن است. که این موضوع باعث مقاومت این محصول در برابر خوردگی میشود. همچنین با افزودن عنصر مولبیدن به این فلز مقاومت آن در برابر خوردگی ناشی از اسید های کاهنده افزایش می یابد. با تغییر آلیاژهای موجود در این نوع ورق قیمت ورق استیل وهمچنین میزان کاربرد آن در بخش صنعت نیز متغییر میشود. این ورق در ساخت انواع لوازم پزشکی، لوازم خانگی، ماشین آلات صنعتی و ابزار آلات آزمایشگاهی کاربرد وسیعی دارد. ورق استیل بیشتر در ابعاد  1*2، 1.25*2.5، 1.22*2.44، 3*1.5، 1.5*6، 2*6  متر تولید و عرضه میشود.

برای اطلاع از قیمت انواع ورق استیل می توانید از طریق شماره های موجود در سایت یا چت واتس آپ با ما در ارتباط باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دوازده − هفت =