فولاد های استنلس استیل بزرگترین بخشی از بازار جهانی فولاد ضد زنگ را تشکیل می دهد. تعداد کمی از کاربرد های آن تجهیزات پردازش مواد غذایی، ظروف اشپز خانه و تجهیزات پزشکی است.

انواع گروه استنلس استیل
- استنلس های نگیر غیر مغناطیسی
- استنلس های بگیر مغناطیسی
- استنلس های مارتنزیت
- استنلس های دوپلکس
گروه استنلس های نگیر غیر مغناطیسی
آلیاژ آهن، کروم نیکل با کربن کمتر از یک دهم درصد شناخته می شوند مثل استنلس های استیل ۳۰۴ و ۳۰۴ L که معمولا به عنوان ۸/۱۸ و ۱۰/۱۸ نیز نامگذاری شده و در حالت کار نشده خاصیت غیر آهن ربایی دارند. این گروه (استنلس های نگیر غیر مغناطیسی) استنلس بیش از ۶۵ درصد مصرف جهانی را به خود اختصاص می دهند.
گروه استنلس های بگیر مغناطیسی
آلیاژ آهن کروم با کربن کمتر از یک دهم درصد و خاصیت آهن ربایی.پر مصرف ترین استنلس استیل در این گروه نوع (AISI 430) یا ۴۰۱۶/۱ می باشد. این نوع از استنلس ها در شرایطی که حفظ ظاهر در اولویت بوده و شرایط سخت محیطی موجود نمی باشد، دارای کاربرد فراوانی می باشند. افزایش کروم و مولیبدن در این نوع از استنلس ها باعث افزایش مقاومت در برابر خوردگی شده و اضافه نمودن تیتانیوم و نیوبیوم نیز خاصیت جوش پذیری را افزایش می دهند
گروه استنلس های مارتنزیت
آلیاژ آهن کروم با کربن بالاتر از یک دهم درصد و خاصیت آهن ربایی همراه با سختی پذیری است.این فولادها را می توان ابتدا آهنگری نمود و سپس با آستنیته و سریع سرد کردن (تشکیل مارتنزیت) و بازپخت دادن عملیات حرارتی کرد.
گروه استنلس های دوپلکس
آلیاژ آهن کروم و نیکل با ساختمانی از ترکیب استنلس های مغناطیسی و غیر مغناطیسی بوده و دارای خاصیت آهن ربایی در درجه حرارت معمولی می باشند.استنلس استیل دوپلکس دارای خواصی چون مقاومت در برابر خوردگی مناسب، استحکام بالا و همچنین فرایند تولید آسان می باشد. خواص فیزیکی این آلیاژ چیزی مابین خواص انواع استنلس استیل آستنیتی و فریتی بوده، اما لازم به ذکر است که تمایل آن بیشتر به سمت استنلس استیل فریتی می باشد.
برای خواندن مقاله فلنج استیل کلیک کنید.

اشتراکها: استیل-انواع آلیاژهای استیل-استنلس استیل-استیل چیست-اتصالات استیل